21 серпня - Міжнародний день пам'яті жертв тероризму

Сьогодні, 21 серпня, відзначають Міжнародний день пам'яті і поминання жертв тероризму.

Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції проголосила 21 серпня Міжнародним днем пам’яті та данини пам’яті жертв тероризму з метою вшанування та підтримки жертв і жертв тероризму, а також заохочення та захисту всього, щоб користуватися своїми правами людини та свободами.

Теракти не можна виправдати, оскільки вони є тяжкими злочинами. Із 24 лютого 2022 року, 179 днів, російські окупанти здійснюють терористичні атаки на українські міста та села, вбивають невинних, катують дітей. Повернутися до нормального життя жертви терористів зможуть лише після тривалої психологічної підтримки та реабілітації.

У Міжнародний день вшанування жертв тероризму Україна згадує усіх жертв терористичних нападів. Ми співчуваємо сім’ям, які втратили своїх близьких, та тим, хто став жертвами терактів.
Україна підтверджує важливість подальшої консолідації міжнародних зусиль з метою протидії тероризму в усіх його формах і проявах та рішуче засуджує його.

Ми вшановуємо памʼять всіх українців, які загинули у нашій вітчизняній війні. Усіх, кого ми втратили через вторгнення росії. Через терор, розвʼязаний окупантами.

На всій території нашої держави ми згадуємо українців, які віддали своє життя. Усіх, хто воював. Усіх військових і усіх цивільних. Дорослих і дітей. Усіх, хто міг би ще жити, якби росія не почала цю війну.

Коментарі